The Annual Bombin run

 
 

Ett old school MC-run som lever på hoppet

För de flesta är nog inte kopplingen mellan att göra ”bomben” när man hoppar i vattnet och ett klassiskt oldschool mc-run helt uppenbar. För deltagarna i Bombin´run är den såklart fullständigt glasklar.
   För att ta det från början, Kim, Mats och Mike Hunefalk satt en kväll för ett par år sedan över Höganäs lokaldryck, APA:n, och diskuterade hur sommaren skulle te sig. Var skulle de dra iväg med bågarna?
  De insåg plötsligt att de hade varit på åtskilliga mc-setups i världen men aldrig något på hemmaplan, i den älskade Kullabygden.
  ”Vi kör!”
  Platsen för samling och återsamling (party!) var given. Om nu Höganäs faktiskt är världens mittpunkt (se förra numret av Garage Independent) så är centrum för mittpunkten Garage.
  Ett givet stopp är numera Holy Smoke intill det mytomspunna roadcrosset Krapperups kyrkoväg - Kalle Smé s väg, där det dukas upp en dignande köttlunch.
  Efter det bär det av till den plats där händelserna som gett namn till Bombin´Run varje år repriseras: den i trakten numera legendariska (och fruktade) tävlingen i att göra ”bomben” från Lerhamns trampolin. Ett hopp som är obligatoriskt för alla deltagare, dispens utgår endast om Kim har lyckats knäcka plankan.
  Kvällen brukar bli en minst sagt färgstark fest med prisutdelningar, gliringar om värsta hoppet och liveband från den kungliga huvudstaden, i det här fallet Dronningens by Köpenhamn.
  Burgers, Beer and Booze, to bombin die for, helt enkelt!

 

Nästa Bombin Run 2018. Mer info kommer…